Co łączy naukę i bezpieczeństwo żywności? Nauka, wiedza i fakty chronią konsumentów.
Nauka odgrywa kluczową rolę w zapewnieniu bezpieczeństwa żywności na Twoim talerzu. Od pola, przez gospodarstwo i producenta aż do Twojego talerza, naukowcy z całej Europy monitorują i oceniają zagrożenia by upewnić się, że żywność, którą zdecydujesz się zjeść, jest bezpieczna.
Dowiedz się, jak kampania #EUChooseSafeFood może pomóc Ci w podejmowaniu świadomych decyzji dotyczących codziennych wyborów żywieniowych i wyjaśnić naukowe podstawy bezpieczeństwa żywności w UE.
Aktualne tematy:
- Alergeny
- Higiena żywności
- Nowa żywność
- Suplementy diety
- Zdrowie roślin
https://campaigns.efsa.europa.eu/EUChooseSafeFood/#/index-pl
/Monika Reichert/